Talententest door Turnacademie Achterhoek

De Turnacademie Achterhoek houdt op zondag 5 juli een talententest voor meisjes in de leeftijd van 6 tot en met 9 jaar (geboortejaren 2014 – 2011), welke woonachtig zijn in de Achterhoek.
Ervaring met turnen is niet nodig. Wel de ambitie om het beste uit jezelf te halen. Er wordt gekeken naar potentie, niet naar wat op dit moment al beheerst wordt. De talententest start om 10.00 uur en is in of bij de van Raam Arena in Varsseveld (afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen). Bij veel aanmeldingen wordt de groep verspreid over meerdere starttijden. Aanmelden door een mailtje te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Talententest Turnacademie Achterhoek

We mogen weer in de turnhal!

Goed nieuws voor heel Nederland, maar zeker ook voor de gymsport. Premier Rutte kondigde een ruime versoepeling van coronamaatregelen aan die vanaf woensdag 1 juli a.s. in werking gaan.

Dit betekent voor VGV:

  • Dat alle wedstrijdgroepen weer naar binnen mogen en les krijgen volgens het oorspronkelijk lesrooster.
  • Recreatieve leden krijgen nog maar 2,5 week les voor de zomervakantie. Vandaar dat VGV heeft besloten om tot aan de zomervakantie de recreatieve lessen buiten te blijven geven volgens het huidige “corona” lesrooster.
  • Uitzondering hierop zijn de lessen van Ouder & Kind, Fit 50+, Body Fit en Dames recreatief. Deze groepen gaan ook per 1 juli a.s. naar binnen in de turnhal.
  • Mocht het onverhoopt regenen dan gaan de recreatieve lessen wel door en worden verplaatst naar de turnhal.
  • Voor alles geldt dat het uiteraard gaat volgens de richtlijnen van het RIVM. Dus blijf bij klachten thuis. De kleedkamers en toiletten zijn wel open maar kom vijf minuten voor aanvang van de les en kom in sportkleding.
  • Klik hier voor de lesroosters welke in gaan per 1 juli recreatief 

Lesroosters per 1 juli zijn:
* Tijdelijk lesrooster recreatieve groepen
* Lesrooster wedstrijdgroepen

Na de zomervakantie gaan we de lessen weer conform het reguliere lesrooster oppakken. Hierover krijgen leden aan het einde van de zomervakantie weer een bericht. Voor de zomervakantie komt er nog een nieuwsbrief en informatie over de te verlenen korting op de contributie ter compensatie voor de periode dat er geen lessen/trainingen zijn gegeven aan de wedstrijdgroepen en recreatieve groepen.
Voor nu wensen we iedereen weer veel sportplezier!
VGV Varsseveld gymmen na 1 juli

Sporten in de buitenlucht bij VGV

Zes weken lang hebben we geen les gegeven nadat de corona maatregel was ingegaan. Daarna zijn we, met hulp van velen, weer met de meeste groepen gestart met lessen in de buitenlucht. De meeste recreatieve groepen draaien weer hun uren op het grasveld achter de van Pallandthal. De wedstrijdgroepen kunnen een beperkt aantal uren sporten in de buitenlucht. Wij willen iedereen bedanken voor hun inzet en enthousiasme en medewerking met het opstarten van deze lessen. Binnenkort wordt bekend of we weer definitief naar binnen mogen – afhankelijk van de ontwikkelingen van het virus en de eisen die zijn gesteld aan sporten in de binnenruimte.

VGV buiten

Buitenlessen VGV gestart

Afgelopen week hebben zowel de jeugd van de wedstrijdgroepen als recreatieve groepen buiten buiten gesport. Vanaf 15 mei mogen ook niet-leden van VGV meedoen met de recreatieve lessen. Daarvoor wel eerst aanmelden met een appje naar Stijn 06-39029013.
Recreatief buiten VGV Varsseveld gymmen

Acro buiten VGV
Buiten gymmen springgroep VGV Varsseveld

Nieuwsbrief: start buiten lessen VGV jeugdgroepen

Het is gelukt! Kinderen van 4 t/m 18 jaar mogen weer gymmen én zo hun vriendjes en vriendinnetjes weer ontmoeten. 
Voor de recreatieve jeugd groepen gaan we het grasveld achter de Van Pallandtsporthal gebruiken. 

Lees in deze nieuwsbrief hoe we dat allemaal gaan doen. 
Nieuwsbrief mei 2020 dinsdag start 1615 uur

Tijdelijk lesrooster en buiten veilig sporten

De jeugd mag weer buiten sporten!

Het begin is er en VGV maakt een start met de jeugdleden om weer te gaan sporten. 
De wedstrijdgroepen zijn al gestart en de recreatieve groepen starten vanaf 8 mei op het grasveld achter de sporthal.
Hoe we dat gaan doen? Lees de nieuwsbrief en hieronder staan de spelregels om weer veilig samen te sporten!

Helemaal onderaan staat de informatie/spelregels voor de jeugdleden.
Graag samen door nemen met de jonge sporters zodat ook zij weten welke spelregels er zijn om samen weer veilig te sporten

POSTER OUDERS LRLesrooster VGV recreatieve groepen vanaf 8 mei 2020

Wist je dat.....

Wist je dat VGV

Online Koningsspelen in Gelderland

Flyer Online Koningsspelen

Corona en nu? Brief voor leden VGV

Op dit moment kan er zeker tot en met 28 april a.s. niet gesport worden bij VGV Varsseveld ivm corona maatregelen. We hopen dat de verspreiding van het coronavirus snel wordt ingedamd en dat we de lessen binnenkort weer kunnen hervatten.
Vandaag hebben we een mail gestuurd naar onze leden over het lidmaatschap, de contributie en een oproep om vooral lid te blijven!

Lees hier de brief aan onze leden.....

Brief leden VGV lidmaatschap contributie en corona Large


 

Online collectebus voor Fonds Gehandicaptensport

Dit keer een digitaal verzoek om ook een kleine bijdrage te doneren voor de sporters met een handicap. We kunnen nu even niet aan de deur komen vandaar dat we online bij je langs gaan. Want we laten de sporters met een handicap niet in de steek. Zie je ons voorbij komen? Tik dan ff 'n Euro voor alle sporters met een handicap en tik 'm door naar je vrienden! Vandaag was anders onze collecteweek langs de deuren begonnen. Als dank voor de inzet bij deze collecte gaat een deel van de opbrengst naar VGV Varsseveld. Dit keer een "tikkie anders" maar steun ons en klik op deze link.

FB IG timeline Zonder afbeelding

AFGELAST; alle lessen en activiteiten

Het bestuur van VGV heeft besloten conform de richtlijnen van het RIVM en in lijn van het advies van de KNGU en NOC*NSF om alle activiteiten te annuleren. Aanleiding is de persconferentie over het Corona-virus van premier Rutte van 12 maart jl. De maatregel gaat in op vrijdag 13 maart 2020. Het zal zeker t/m 6 april 2020 duren en wellicht langer. Dus tot nader bericht gaan de trainingen niet door!

Op dit moment is het niet mogelijk om de verregaande consequenties van dit besluit te overzien. We zullen dit de komende tijd zo goed als mogelijk in kaart brengen en komen hier op terug. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn dan houden we jullie op de hoogte via deze website en Facebook.

Afgelast

 

 

AFGELAST: Jeugduitvoering VGV zaterdag 14 maart!!!

Volgens de richtlijnen van het RIVM is ook de "Corona-maatregel" van toepassing voor de Jeugduitvoering van VGV. Helaas zijn wij genoodzaakt de Jeugduitvoering uit te stellen tot een nader te bepalen datum.
De trainingen gaan wel door. Wel adviseren wel leden met lichte griepverschijnselen niet naar de lessen te komen en zich af te melden bij de leiding. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn dan houden we jullie op de hoogte via de website en Facebook.

Afgeloa

Nieuwsbrief maart nu online te lezen

De Nieuwsbrief van maart is nu online te lezen. Klik hier voor de link. 

Wilt u ook de nieuwsbrief in uw mailbox ontvangen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we zetten u op de verzendlijst. 

Jeugduitvoering: Op de boerderij

Op zaterdag 14 maart om 14.00 uur is onze jaarlijkse gymuitvoering met de jeugdleden. Het thema van dit jaar is 'Op de boerderij'. Zet de datum in je agenda en geef hem door aan je buren, ouders, vrienden en familie zodat iedereen kan komen kijken naar wat jij allemaal doet bij VGV! We hebben een klompendans, een optreden van boer Harms, de superboeren en de drie biggetjes. Maar er scharrelt nog veel meer rond op het erf van de boerderij. Elke groep treedt met een eigen nummer op. Genoeg te zien dus! De voorbereidingen zijn achter de schermen al in volle gang. In de lessen wordt er inmiddels ook volop geoefend om de optredens onder de knie te krijgen. Wij kijken ernaar uit! Komen jullie ook?

VGV Boerderij

Sporttalent van het jaar; stem op Lynn

Lynn Nijkamp is genomineerd voor sporttalent van de gemeente Oude IJsselstreek. Ze heeft alleen nog jouw stem nodig! Stemmen kan tot 6 maart a.s.. Ga naar Sportverkiezing Oude IJsselstreek - stemmen en breng snel je stem uit. Lynn is NK kampioen op de vloer bij junioren eerste divisie. Een hele knappe prestatie!
Lynn

Meedoen regeling via gemeente

Heeft u een laag inkomen of een uitkering maar zou u of uw kind(eren) wel graag willen sporten bij VGV Varsseveld? Dan willen we u graag wijzen op de meedoenregeling. Vaak helpt uw gemeente u of uw kind mogelijk met een bijdrage. Vraag uw gemeente om meer informatie. Voor de gemeente Oude IJsselstreek klik op deze link voor de Meedoenregeling 

VGV2019groep3 4Brazielie zwaait

 

Acrogym plaatsingswedstrijd in Varsseveld

In het weekend van 25 en 26 januari organiseert VGV Varsseveld de 3e en 4e plaatsingswedstrijd acrogym voor de teams die uitkomen in het E, D en C niveau.
Op zaterdag zal het E niveau in actie komen en op zondag het D en C niveau. Voor de blokindelingen, tijden en deelnemerslijst klik op deze link van de dutchgymnastic.
Tijdens dit wedstrijdweekend zal fotograaf Pettrik Kafoe aanwezig zijn. De foto's van deze wedstrijd zullen terug te vinden zijn op http://pettrik.oypo.nl
Acro VGV wedstrijd

 

Het Grote Gymfeest 2020

Om het nieuwe jaar goed in te luiden, werd op vrijdag 3 januari het jaarlijkse Grote Gymfeest gehouden voor alle basisschoolkinderen uit Varsseveld en omstreken. Maar liefst 81 kinderen hebben in de turnhal al hun energie eruit kunnen springen, gymmen en freerunnen! Wat een goede start van 2020! Voor foto's klik op deze link naar onze Facebook foto album.

Het Grote Gymfeest VGV

December nieuwsbrief VGV

De VGV nieuwsbrief van december 2019 is nu online te lezen.

Veel leesplezier!

NB20191 Medium

NB2019 december 2e pag

 

Het Grote Gymfeest op vrijdag 3 januari

Op vrijdag 3 januari starten we in stijl het nieuwe jaar met Het Grote Gymfeest!
Alle basisschool kinderen uit Varsseveld en omgeving zijn van harte welkom.
Groep 1 t/m 3 van 13.30 - 14.30 uur.
Groep 4 t/m 8 van 15.00 - 16.30 uur.
Het grote gymfeest is een initiatief van de KNGU om beweging onder jonge kinderen te stimuleren.
Entree is € 2,00. Neem al je vriendjes en vriendinnetjes mee om lekker te bewegen.

Het Groot gymfeest 2020 Medium